Menu: Home | Bestuur | Het Koor | Agenda | Nieuws | Cd | Fotos | Gastenboek |

HMK optredens.

HMK optredens.

Meer informatie... »

Nieuwsberichten:

Datum:14-02-2018 
 Er staan meerdere optredens van het Holtens Mannenkoor op het programma. Zie de agenda.

Datum:05-02-2018 
 De repetitieavonden van het Holtens Mannenkoor vinden plaats op de dinsdagavonden vanaf 20 uur in basisschool De Regenboog te Holten.

Datum:16-12-2017 
 Voor het Holtens Mannenkoor en voor iedereen die dit leest: Gezegende kerstdagen, een goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2018.

Datum:11-12-2017 
 Zaterdag 9 december 2017 zong het Holtens Mannenkoor uit volle borst prachtige kerstliederen tijdens de kerstfair in de dorpskerk te Holten.

Datum:22-11-2017 
 De korenavond op 17 november in de Kandelaar te Holten was weer een groot succes. Naast de prachtige liederen van het Holtens Mannenkoor was het indrukwekkend om naar het Stadsjongenskoor uit Oldenzaal te luisteren. Schitterend was hun afwisselende zang. Na de pauze kwam het Monnikentrio "Joop en Hans" met hun vieren veel verschillende liederen ten gehore brengen. Al met al een boeiende afwisselende avond.

Datum:26-09-2017 
 Na het grote succes van het 40 jarig jubileumconcert 2016 is het gelukt om weer een “topper“ vast te leggen, welke haar medewerking zal verlenen aan de korenavond van 17 november 2017. Deze “topper“ is: ”Het Stadsjongenskoor” van Oldenzaal. Een uit zo’n 16 jongens, in de leeftijd van ongeveer 12 jaar, bestaand koor. Dit koor was vroeger verbonden aan de Plechelmusbasiliek. Naast dit jongenskoor zal ook het trio “Hans en Joop“ medewerking verlenen. Dit zijn 4 monniken die 4-stemmig van alle markten thuis zijn, zoals: middeleeuws, gregoriaans, modernere religieuze en wereldse muziek. Ook enige frivoliteit is hun niet vreemd. Al met al dus een veelbelovende avond.

Datum:07-09-2017 
 Op de dinsdagavonden zijn mannen, die graag willen zingen om 20 uur welkom in basisschool de Regenboog te Holten om mee te doen met de repetities van het Holtens Mannenkoor.

Datum:12-05-2017 
 Tijdens de jaarlijkse bloemenactie van het Holtens Mannenkoor zijn er weer veel prachtige planten verkocht. De kopers worden hartelijk bedankt.

Datum:16-04-2017 
 Het Holtens Mannenkoor heeft op de eerste paasdag meegewerkt aan de oecumenische Paasviering in het Atrium van Het Dijkhuis te Borne. Prachtige paasliederen werden tijdens de dienst gezongen en na de viering klonk nog het prachtige Abba Vader en Nieuw Jeruzalem.

Datum:11-04-2017 
 Tijdens de Stille Week bijeenkomst in de dorpskerk te Holten heeft het Holtens Mannenkoor een sfeervol Passielied gezongen.

Datum:21-11-2016 
 Op zaterdagavond 19 november zat een bomvolle “Kandelaar” volop te genieten van het zeer afwisselende programma. De hooggespannen verwachtingen die in de vooraankondigingen waren geschetst, werden volledig waargemaakt. Of het nu de prachtige zang van het Holtens Mannenkoor o.l.v. Henk Valk, de prima zang van Albert Wessels, het magnifieke spel van het ”Musica Silvestra Orkest” o.l.v. Albert Dam of het virtuoze spel van Henk Ruiter op de piano was, het was allemaal even goed, zo niet te zeggen uitmuntend !!! Het individuele optreden van de spelers en zangers was al een lust voor het oor, maar na deze optredens kwam de finale, waarbij het orkest, solist, pianist en koor het podium betraden en gezamenlijk een viertal “stukken” lieten horen: Het Slavenkoor, Panis Angelicus, Conquest of Paradise en als uitsmijter het bekende “Landerkennung”. Waarna er een minutenlange staande ovatie uitbrak. In het dankwoord van de voorzitter kwam deze eindelijk z’n belofte na en ging het traditionele bloemetje niet naar de medewerkenden maar naar het publiek. Als dank voor de komst en ondersteuning van het Holtens Mannenkoor, kreeg eenieder bij de uitgang een roos uitgereikt. Een leuke geste die door iedereen zeer werd gewaardeerd.

Datum:19-11-2016 
 HOLTENS MANNENKOOR VIERT DIT JAAR HAAR 40-JARIG JUBILEUM. Het jubileumconcert vindt plaats op zaterdag 19 november 2016 om 19.30 uur in de Kandelaar te Holten. De entree is € 5,00. Dit is te betalen aan de ingang van de zaal. Zoals eerder vermeld zal het “MUSICA SILVESTRA ORKEST“ (het ongeveer 35-koppig Enschedese studentensymfonieorkest van Universiteit TWENTE) haar medewerking verlenen. Het repertoire van het HMK zal bestaan uit zowel wat nummers uit de “oude doos” als nieuw ingestudeerde. In de finale worden een viertal nummers samen met “MSO“ ten gehore gebracht (o.a. Panis Angelicus; Slavenkoor). Verder zal de bekende pianist: Henk Ruiter zijn kunsten vertonen en de solist: Albert Wessels zal weer z’n opwachting maken. Vanaf 19.00 uur en ook in de pauze zal een trio van Yezz That’s Swing (met o.a. onze plaatsgenoot Anton Stukker) voor sfeermuziek zorgen. Al met al wordt deze avond een “KNALLER”.

Datum:30-08-2016 
 Na de zomervakantie zijn de repetities van het Holtens Mannenkoor in basisschool De Regenboog weer begonnen op de dinsdagavonden om 20 uur.

Datum:15-05-2016 
 Ook dit jaar was de bloemenactie van het Holtens Mannenkoor weer een groot succes. De kopers van de planten worden dan ook hartelijk bedankt.

Datum:02-05-2016 
 Evenals in voorgaande jaren zullen de leden van het Holtens Mannenkoor ook dit jaar weer langs komen om hun planten te verkopen in het dorp, maar ook in het buitengebied van Holten. Deze actie wordt gehouden op maandag 2 mei en dinsdag 3 mei. De leden van het koor komen in de middag of avond aan de deur. De opbrengst van de actie komt ten bate van de kas om de kosten van de komende activiteiten te bekostigen. Het mannenkoor rekent weer op een geslaagde actie, waarbij de afnemers bij voorbaat bedankt worden.

Datum:24-12-2015 
 Het Holtens Mannenkoor heeft samen met HMV medewerking verleend aan de kerstnachtdienst in de Kandelaar te Holten.

Datum:17-12-2015 
 Het Holtens Mannenkoor zong in de Kandelaar enkele kerstliederen bij de aanvang van het kinderkerstfeest van basisschool de Regenboog.

Datum:12-12-2015 
 Het Holtens Mannenkoor heeft bij de kerstfair in de dorpskerk te Holten weer prachtige kerstliederen ten gehore gebracht.

Datum:19-11-2015 
 Het Holtens Mannenkoor heeft meegewerkt aan de zangersavond in Wilp.

Datum:13-11-2015 
 Vrijdag 13 november hebben velen genoten van de Korenavond in de Dorpskerk te Holten. Naast het Holtens Mannenkoor onder leiding van dirigent Henk Valk met op de piano Roel Praas klonk de prachtige zang van het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman, welke ook een improvisatie op het orgel liet horen. Bariton-solist Albert Wessels maakte het geheel compleet. De gezamenlijke afsluiting met alle zangers en zangeressen, piano en orgel van "King all Glorious" was fantastisch mooi.

Datum:04-10-2015 
 Stichting Jumelage Rijssen-Holten heeft het Holtens Mannenkoor ondersteund om een tegenbezoek aan de Duitse partnerstad Steinfurt te brengen. Op uitnodiging van Männerchor Frohsinn heeft het Holtens Mannenkoor op 4 oktober medewerking verleend aan het Oogstfeest ofwel de Erntedankmarkt in Burgsteinfurt, waarbij het mannenkoor ’s morgens tijdens de kerkdienst en ’s middags op de Wilhelmsplatz enkele liederen heeft gezongen.

Datum:22-04-2015 
 Evenals in voorgaande jaren zullen de leden van het Holtens Mannenkoor ook dit jaar weer langs komen om hun planten te verkopen in het dorp, maar ook in het buitengebied van Holten. Deze actie wordt gehouden op woensdag 6 mei en donderdag 7 mei. De leden van het koor komen in de middag of avond aan de deur. De opbrengst van de actie komt ten bate van de kas om de kosten van de komende activiteiten te bekostigen. Het mannenkoor rekent weer op een geslaagde actie, waarbij de afnemers bij voorbaat bedankt worden.

Datum:08-04-2015 
 Over een maand, op woensdag 6 en donderdag 7 mei komen de mannen van het Holtens Mannenkoor weer langs de deuren om bloemen te verkopen.

Datum:06-04-2015 
 In een volle Kandelaar klonk de zang van het Holtens Mannenkoor samen met de heren, welke voor de gelegenheid meezongen prachtig.

Datum:01-02-2014 
 Heel verrassend was "Abba Vader" van HMK op TV te horen en te zien op plaats 4 van de 10 meest gekozen favoriete liederen bij "Nederland zingt" van de EO.

Datum:18-01-2014 
 Via uitzending gemist zat. 18/1 Ned. 2 EO Nederland zingt m.m.v. het Holtens Mannenkoor e.a. Prachtig om nog eens rustig te bekijken en te beluisteren.